Afstemming & Synergie - Human Innovator

HI Logo
HI Logo
HI Logo
Ga naar de inhoud

Afstemming & Synergie

Boeken

Afstemming & Synergie Co-creëren

In ons boek Eerherstel van de Oorspronkelijke Mens hebben we één hoofdstuk gewijd aan Soevereiniteit, Autoriteit en Zorgvuldigheid. Dit zijn enkele van de elementen die nodig zijn voor het herstel van de aarde.
Het eerherstel van de Aarde is een multidisciplinaire uitdaging waar de mensheid nu voor staat. Het vraagt dan ook een inzet van iedereen. Om dat te realiseren kunnen mensen in hun gemeenschap (dorp, stad, etc.) lokale actieplannen ontwerpen op basis van de door hen gedeelde visie. Om de uitvoering van die plannen te optimaliseren, zullen die rekening houden met de behoeften van die lokale bevolking, de mogelijkheden voor samenwerking en het delen van middelen op verschillende schaalniveaus. Dit betekent ook dat we de manier waarop we dingen doen zullen gaan verbeteren. Om co-creatie van partijen te versterken en een werkelijke impact te bereiken, introduceert dit Engelstalige boek het begrip Afstemming & Synergie (A&S).
Afstemming & Synergie co-creëren

Hoe de visie om de Aarde te herstellen te realiseren

Afstemming & Synergie keert de huidige compartimentalisatie en fragmentatie om door de belanghebbenden op elkaar af te laten stemmen en dankzij de synergie van de activiteiten van de verschillende deelnemers de gedeelde visie te realiseren.
Het boek legt eerst de noodzaak van A&S uit en beschrijft de bijbehorende voorwaarden. Aan de hand van praktische voorbeelden uit ontwikkelingsprojecten worden de potentiële soorten synergieën voor A&S over korte en lange afstanden belicht. Het belang van een benadering met meerdere schaalniveaus voor het opstellen van een lokaal actieplan wordt onderstreept. Om de mogelijkheden voor A&S tussen huidige en toekomstige partijen te vergroten en gebruik te maken van lessen van voormalige partijen, is een formulier opgenomen om de essentiële informatie van hun activiteiten in kaart te brengen. Hoewel de focus ligt op de land- en watersector in enkele Afrikaanse landen, zijn de A&S principes overal toepasbaar.
Eén van de conclusies is dat A&S de samenwerking tussen mensen, projecten en sociale en commerciële organisaties kan verbeteren. Hierdoor kan de impact van alle deelnemers worden vergroot om zo de aarde en de mensheid in ere te herstellen.
Impact verkrijgen
Het is een praktisch boek geworden die jou, de lezer, uitnodigt om met een groep jullie gedeelde visie te realiseren; impact te verkrijgen. Het ondersteunen van impact verkrijgen in, met name Afrikaanse, landen is de missie van ons bedrijf Trimpact.
Hieronder kun je alvast een kijkje nemen in de inhoudsopgave, twee pagina's van de introductie, de index van onderwerpen die aan bod komen in het boek en de lijsten van figuren en tabellen. Klik op het icoontje 'X' voor het uitvergroten en nadien op 'Exit icoontje' voor het sluiten van het inkijkboekje.
<
>

Reviews

Nederlandstalige reviews van dit boek zijn binnenkort op HI-art te lezen en voor in het Engels, klik hier.
Mocht je jouw ervaring met het boek willen delen dan zijn jouw review en sterren van harte welkom op HI-Art.

Bestel of download jouw exemplaar

Je kunt dit Engelstalige boek als paperback kopen via onze webwinkel HI-Art en/of het als Ebook hieronder gratis downloaden.
Terug naar de inhoud