Draagkracht Geluk - Human Innovator

HI Logo
HI Logo
HI Logo
Ga naar de inhoud
Playshop

Draagkracht voor Geluk

Anticipeer op de emotionele achtbaan die met triomf kan komen

Inleiding

We staan er eigenlijk zelden bij stil dat succes (triomf) en de weg er naar toe gepaard kan gaan met een emotionele achtbaan. Het lijkt erop alsof ons van jongs af aangeleerd wordt beter met teleurstelling om te gaan dan met succes. Dit komt tot uitdrukking in de feedback van anderen op onze plannen en dromen die we aan het manifesteren zijn. Denk bijvoorbeeld aan het oudhollandse gezegde: "Wie voor een dubbeltje geboren is zal nooit een kwartje worden". Wellicht speelt ook mee dat anderen ons het succes wel gunnen, maar ons tegelijkertijd willen behoeden voor (zware) teleurstellingen omdat zij wellicht zelf nooit geleerd hebben om daarmee om te gaan. Goed bedoeld, maar daarmee hebben we onszelf (onbewust) geprogrammeerd om “onder voorbehoud” te vertrouwen op het succes van onze manifestatiekracht.
Het ervaren van (beginnend) succes kan je dus in meer of mindere mate uit je evenwicht brengen. Uit je evenwicht zijn, roept in veel gevallen oude gevoelens en oude (gedrags-)patronen op, die totaal niet passen bij jouw nieuwe realiteit van succesvol zijn.
Feel the power
In de huidige wereld wordt het tonen van Innerlijke Kracht (nog) beschouwd als arrogant of opportunistisch en daardoor meestal direct afgewezen. We zien tevens dat gehoorzaamheid aan opgelegde  beperkende normen en waarden dagelijks gestimuleerd en gewaardeerd worden. Het is dan ook begrijpelijk dat we allemaal een interne waakhond hebben ontwikkeld. Deze waakhond, ook wel overlevingsstrategie genoemd, slaat aan wanneer we “afwijkend” zijn door buiten de verwachtingen te gaan van ons leefsysteem (gezin, relatie, baan, bedrijf, buurt, school, familie, vriendenclub, etc.). Een blaffende waakhond (bijvoorbeeld gedachten, reacties uit onze omgeving of neurologische reacties) zorgt ervoor dat we binnen de verwachtingen van het systeem blijven functioneren en houdt ons voor ons gevoel veilig binnen het systeem. Het systeem (de Matrix) houdt tevens deze innerlijke waakhond en andere poortwachters via diverse signalen continue alert. Wanneer jouw Wezenlijke Droom zich tastbaar manifesteert, dan wordt ook meestal jouw interne waakhond wakker en slaat automatich alarm met alle gevolgen van dien.

Doel

Deze Playshop gaat in op de hierboven beschreven innerlijke waakhond en leert je hoe je die zelf op elk gewenst moment kunt temmen en/of uitzetten. Je krijgt ook ideeën mee hoe je jouw dominante overlevingsstrategie kunt transformerern naar een gezonde opmerkzaamheid.

Voor Wie?

Deze Playshop is voor mensen die voelen dat hun Wezenlijke Droom (bijna) uitkomt, maar net nog even wat extra’s nodig hebben om met de Interne Waakhond (overlevingsstrategieën) om te kunnen gaan zijn.

Wat kan je verwachten?

In deze Playshop besteden we aandacht aan het Reptielenbrein en aan de verschillende overlevingsstrategieën. Het zijn gedrags- en denkpatronen die voor onszelf doorgaans dermate normaal en vertrouwd zijn, dat we ze transparant noemen. Voorbeelden hiervan zijn; “Zo ben ik nu eenmaal”, “Dit is mijn karakter”, “Ik lijk op mijn vader, die deed het ook zo”, etcetera. Het maakt zo onbewust deel uit van onze Persoonlijkheid.
Je krijgt inzicht in de overlevingsstrategie waarin jij je herkent en je ont-dekt wat deze overlevingsstrategie nodig heeft om te transformeren naar een gezonde alertheid. Hierdoor neemt jouw Zelf weer de touwtjes in handen en creëert een compassievolle samenwerking met die gezonde opmerkzaamheid.
Het resultaat van deze Playshop is dan ook een toename van jouw Draagkracht voor Geluk.

Praktisch

Data: Zie agenda op de Homepage. Tevens is het mogelijk op afspraak met 2 tot 4 personen te komen, neem hiervoor contact op met Jolande.
Aantal deelnemers: Kleine groep van 2 tot 4 personen, iedereen krijgt voldoende ruimte en persoonlijke aandacht. Playshop gaat door bij minimaal 2 personen.

Investering: Tijdsinvestering is van 13,30-17.00 uur en de kosten zijn € 75 (incl. 21% BTW) voor een Particulier en € 90 (excl. BTW) voor een ZZP’er en € 110 (excl. BTW) voor medewerkers van MKB-bedrijven.
Tariefwijzigingen voorbehouden; de actuele prijzen worden op deze website of in de webshop vermeld.
Aanmelden en betalen: Aanmelden kan tot 24 uur voor aanvang. Klik hier om in onze webwinkel HI Art jouw deelnamevoucher te bestellen (tegelijk jouw factuur). Door het bestellen en betalen ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden en Privacyverklaring.
Annuleren: Annuleren van deelname kan kosteloos tot 48 uur voor aanvang van de Playshop. Je ontvangt dan een creditnota en het bedrag wordt teruggestort. Nadien ben je gehouden de factuur te betalen.

Wil je meer informatie?

Wil je meer informatie of heb je nog een vraag, bel gerust Jolande: NUL-ZES-4451186-NUL of stuur je vraag via email.
Eerherstel van de Oorspronkelijke Mens gaat over jou!
Het is de Her-Innering van wie jij Wezenlijk Bent
© 2017-2022 Human Innovator
Eerherstel van de Oorspronkelijke Mens gaat over jou!
Het is de Her-Innering van wie jij Wezenlijk Bent
Terug naar de inhoud