Boom op auto - Human Innovator

HI Logo
HI Logo
HI Logo
Ga naar de inhoud

Boom op onze auto

Het belang van In de oorzaak aanwezig zijn

De gebeurtenis

Op een vrijdagmiddag komen we op de terugweg in de auto terecht in een heftige zomerstorm, die erg veel op een windhoos lijkt. De regen valt werkelijk als een muur naar beneden waardoor het zicht bijna nihil is. In een parkeerhaven langs de weg ziet Jolande een camper staan in een parkeerhaven en stelt aan Niek voor om de auto achter die camper te parkeren. Wanneer de auto zo’n twee meter achter de camper staat en heen en weer schommelt door de beukende wind, word Jolande ineens gewaar van een rij grote Amerikaanse Eiken rechts van ons. Ze denkt nog: “Als er maar geen tak op de auto valt”, en enkele minuten later zien we één van die bomen omvallen richting onze auto.  We zitten allebei verwonderd toe te kijken hoe een deel van de boom op de motorkap stort alsof het een gecontroleerde actie is in slow motion. Het vreemde was de afwezigheid van angst en gevoel van bedreiging. We Zijn volledig Aanwezig in het moment (van de oorzaak) dat een grote dikke tak de motorkap verplettert, de voorruit blijft bespaard en de rest van de boom valt voor onze auto.
Boom op auto
Niek reageert heel nuchter: “Het is maar een auto, gelukkig hebben wij niets” en hij belt 112 om de brandweer te regelen om de boom van onze auto af te krijgen. Ondertussen gaan de harde regen en storm nog steeds als een razende te keer. Het lijkt alsof we op dat moment in een tijdsvacuüm zitten, want er lijkt niemand verder te zijn, de camper aan de andere kant van de boom is ineens verdwenen en ook op de weg is er niemand. Stilte. Alsof we in een andere dimensie zijn beland.
Heel langzaam komt er dan toch leven op deze weg en zien we auto’s keren op de weg omdat de boom de weg volledig heeft geblokkeerd. Een automobilist komt dicht naar onze auto om te kijken hoe het met ons gaat en in de stromende regen stapt Jolande even snel uit om een duim op te steken.
De windhoos verdwijnt, de regen wordt minder en we stappen uit de auto om de schade te bekijken. Ook andere weggebruikers die getuigen zijn geweest stappen uit en we delen de gebeurtenis met elkaar. Het is nieuw voor Jolande, om te constateren dat zij zo rustig blijft, gecentreerd is in haar lichaam en in verwondering het hele spektakel met toeschouwers en medewerkers van politie, brandweer, de media, gemeente, en provincie in aanschouwt.
De meest voorkomende reactie van de omstanders is: “Wat heeft U een geluk gehad, U moet wel een hele goede beschermengel hebben”. En ja, dat klopt; echter wij voelen dat het precies gegaan is zoals het moest gaan en het nooit de bedoeling was dat wij persoonlijk gevaar zouden lopen, Zonder dat we er in het moment bewust van waren heeft deze gebeurtenis ons laten zien wat het belang en effect is van In het Moment van de oorzaak met volle Aandacht en Waarneming aanwezig te zijn. De uitkomst van een gebeurtenis veranderd door de waarneming.

The Day After

De volgende dag brengt een andere beleving. Jolande voelt zich onbestemd en ze ervaart een raar hoofd, vermoeide ogen en in haar neurologische systeem draait duidelijk een ander programma. Ze kan haar draai niet vinden, er is iets groots gebeurd, het voelt alsof haarleven veranderd is. En Jolande heeft heb een hekel aan verandering! Oeps; die zag ze niet aankomen.
Haar default oplossing voor dat soort onbestemde gevoelens is: verdoven met tv kijken en verdwijnen in een crimi-tv-serie! Maar dat werkt niet meer, Jolande heeft door dat dàt een vlucht is en niet meer klopt. Dit wil ze verder onderzoeken, want zij voelt heel duidelijk dat elke verandering in haar leven (positief of negatief) telkens gekleurd wordt door ditzelfde programma in haar neurologische systeem.
Ook wordt het Jolande duidelijk dat de gebeurtenis een abrupt breken met haar “oude ik” is. In plaats van gebroken te zijn en de heling buiten zichzelf te zoeken, vind Jolande steun en kracht in haar Zelf, en ervaart dat zij nog steeds Heel is.

De dag nà The Day After

De volgende ochtend (zondag) wordt Jolande weer wakker met een energetische sluier over haar hoofd en wordt zij door Niek aangespoord om fris en helder te onderzoeken wat dit onbestemde gevoel, als gevolg van het programma dat draait in haar neurologische systeem, is. Jolande benoemt het eerst wat in haar hoofd opkomt, het voelt als:
 • Life Changing
 • Het wordt nooit meer zoals het was
 • Nostalgie
 • Before – After Moment
 • Markpoint in Time (Herdenking)
 • Verlies
 • Rouw
 • Heimwee
 • Dit gevoel/programma wordt gebruikt als rechtvaardiging voor toekomstige (re-)acties
Het onbestemde gevoel neemt Jolande vervolgens waar (in woorden vertaald als: zwart gekleurd dat blijft hangen, aandacht fixeert en het creëren blokkeert). In de waarneming wordt het onbestemde gevoel neutraal en vervolgens gaat Jolande in haar hart verder waarnemen. Daar ziet en ervaart zij gelijktijdig op dezelfde frequentie van het “onbestemde” gevoel het tegenovergestelde:
 • Wit
 • Open
 • Licht
 • Alles is Mogelijk
 • Creëren
 • Force of Life
In gesprek komen wij tot het volgende inzicht: een mens maakt iets mee en dat roept een gevoel (frequentie) op dat ons Brein interpreteert als positief of negatief en dan wordt er een programma geactiveerd vanuit de Matrix in ons neurologische systeem. Dit programma blijft meestal onopgemerkt continu op de achtergrond draaien en dus (bewust of onbewust) aandacht consumeren. Dit gaat ten koste van onze focus en Scheppingskracht die ten dienste staan van ons Potentieel Leven èn het Her-Inneren wie wij Oorspronkelijk Zijn.
Hierdoor valt ook een ander kwartje, namelijk dat een mens door ‘herinneringsmomenten’, van welke aard dan ook, zijn/haar Bewustzijn vult en vastzet aan die gebeurtenis (Markpoint in Time). Door de vastgezette bij de ervaring behorende gevoelens (voortkomend uit de Matrix programmering) beleeft de mens die gevoelens telkens opnieuw bij elke keer dat er herinnerd wordt. Daarmee bekrachtigt hij/zij onbewust de verstoring in het neurologische systeem.
Deze (sluimerende en ongemerkt groter wordende) verstoring is vervolgens een aanhaakpunt voor de Matrix om gevoelens van boosheid, onmacht, verdriet, strijd, gemis, slachtofferschap, etc. in stand te houden en daardoor het Bewustzijn hier continu mee bezig te houden.
Daarom zal loskoppelen van de Matrix de vrije aandacht in het Bewustzijn voor je verhogen om je te Her-inneren dat je Oorspronkelijk Bewustzijn bent in verbinding met het Hart zodat jij kunt expanderen in jouw bestaan als Oorspronkelijk Bewustzijn op deze planeet Aarde.

Jolande en Niek,
Juli 2017 (gereviseerd 31 December 2019; laatste update 6 Oktober 2020)
Terug naar de inhoud